Foreningen Nordjysk Lastbilnostalgi af 2007, har igen i 2015 modtaget økonomisk støtte fra FDE Fonden. Klik på logo'et til venstre for at læse mere om hvad vi har fået støtten til fra FDE Fonden.

Nyheder fra FNL-2007

Aktivitetskalender for 2016

Så er der en opdateret aktivitetskalender for foreningen og for 2016.

KLIK på den røde "knap" med titlen "KALENDER" i højre side, for at se mere. 

Ny opdateret liste med vore samarbejdspartnere d. 6/5-15

Klik på Samarbejdspartnere i menulinjen allerøverst eller klik på dette billede for at "besøge" de firmaer der støtter vores forening.

Nyt i vort galleri:

Klik her

Så er der en lille opdatering med 18 billeder i vognmands mappen med Egon Olesen - Skagen.

Årets julefrokost d. 28. januar 2017.

Nordjysk Veteranrally 2016

Så fik vi afholdt dette års veteranrally. Klik på det grønne mærke her, for at se mere fra rallyet. God fornøjelse.:-)

Velkommen til foreningens hjemmeside.

Her på FNL-2007.dk, kan du læse lidt om hvem vi er, hvordan du kontakter og finder os.Du finder beskrivelser i tekst og billeder, af vores restaureringsprojekter, udflugter, udstillinger m.m. I "Profilen - en historik", finder du beskrivelser af personer og firmaer fra den nordjyske transportbrance.

I vores galleri vil du kunne finder billeder af lastbiler fra nordjyske vognmænd og firmaer med egne lastbiler. Vi har et tæt samarbejde med hjemmesiden Trucknostalgi.dk, og der vil være direkte link til den side, hvis du ønsker at se flere billeder af lastvognene.

Vi håber at du vil få glæde af vores forening og hjemmeside. God fornøjelse.

Vi mødes i foreningen lørdage i de lige uger fra kl. 09:00 på Mads Clausens vej 9 i Hjørring.

Bogen nedenfor kan nu købes.

Bogen nedenfor kan nu købes til 298 kr. i Foreningen Nordjysk Lastbilnostalgi af 2007, Mads Clausens vej 9, 9800 Hjørring. Vi er på adressen lørdage i de lige uger fra kl. 09:00. Ellers kontakt evt. Bo Christensen på mail: bochristensen(a)fnl-2007.dk eller tlf: (+45) 51 22 64 44. Alle er velkomne.

"Et liv blandt lastbiler"

En bog af Bent Nielsen og Helge Christensen og i samarbejde med Foreningen Nordjysk Lastbilnostalgi af 2007.

Bent Nielsen er lidt af en legende blandt nordjyske og norske vognmænd og chauffører. Han startede som mekaniker hos Scania-forhandler Im. Stiholt A/S i Sæby i 1969, avancerede ret hurtig til værkføre og senere til værkstedschef. 29 år blev det til i alt, hvor de tre navne Im. Stiholt, Scania og Bent Nielsen var nært knyttede til hinanden. Der findes ikke mange mennesker, der ved lige så meget som Bent om, hvordan en Scania er skruet sammen, og ingen der ved mere.

Bent er af den opfattelse, som han naturligvis delte med kunderne, at en lastvogn er til for at køre på vejene, og ikke for at stå stille. Så når en chauffør eller en vognmand ringede til Bent og fortalte, at hans bil var kørt i stykker, og at det lokale Scania-værksted ikke ville rykke ud omgående, gik der ikke lang tid, inden Bent og en eventuel makker var undervejs.

Denne bog handler især om alle de reparationer, Bent har udført under primitive forhold, på rastepladser, eller i vejkanten, et eller andet sted i Danmark, og det øvrige Europa. Det kunne være udskiftning af et bagtøj i Ungarn, eller en større motorreparation i Østrig. Eller den lokale vognmand, der hang fast i en snestorm med en ødelagt brændstofpumpe. Bilerne kom altid ud at køre igen, for Bent har et motto, som han har overtaget fra hans læremester: "Hvis man ikke har det, man skal bruge, må man bruge det man har".

Denne bog er blevet til via et samarbejde mellem Bent Nielsen, Helge Christensen og Foreningen Nordjysk Lastbilnostalgi af 2007.

INFO: Bogen udkommer den 20. november 2015 og leveres i hardcover til 298 kr. Bogen kan bestilles/købes i Foreningen på Mads Clausens Vej 9, 9800 Hjørring. Tlf. 51 22 64 44

Billed aftale med ITD.

Iflg. aftale med Historisk Konsulent, Bjørn Kjær fra ITD i Padborg, har foreningen fået tilladelse til at vise nogle billeder fra ITD's billedarkiv, her på hjemmesiden.

Billeder i "Foreningsdage".

Der er nu lagt lidt billeder ind under "Foreningsdage" fra d. 27 februar, d. 5 & 10. marts 2016. Få et lille indblik i hvad vi går og roder med her i det nye år.

Klik her

Billeder fra julefrokosten 30. januar 2016

Så er der billeder klar på hjemmesiden fra årets julefrokost.

Klik her

Nordjysk Veteranrally 2015

Så er der en billedserie fra vort rally. Resultater og billeder fra præmieoverrækkelsen mangler. Kommer senere.

Klik her

Se billederne her, fra vores deltagelse i Transportmessen 2015

Klik på billedet her over.

Julefrokosten for 2014 er i 2015 nu blevet afholdt. Klik på julemanden for at se billederne herfra.